FLİPPER SPOR KULÜBÜ DÖRT DÖRTLÜK


    Okullar Arası Yıldızlar Taekwondo Şampiyonası Türkiye Finali 25-27 Mayıs tarihlerinde Alanya'da yapıldı. Gruplarda ilk dörde giren sporcuların okulları adına yarıştığı Finallere katılan Flipper Spor Kulübünün 4 Sporcusu da  Altın Madalya alarak okullarını Türkiye Şampiyonu yaptılar.

   1.Gün Saray İmam Hatip OO temsil eden yeni minik-yıldızımız 29 kg Şeyma Elif Hacıoğlu Çeyrek Finalde Doğu grubu 1.Malatya'yı 11-4, Yarı Finalde Güney Grubu 1.Ankara'yı 35-14 nakavtla yenerken, finalde Batı grubu finalinde yenildiği İzmir'i 18-6 yenerek ilk müsabıklık yılında Türkiye Şampiyonu oldu.

   2.Gün Saray İmam Hatip OO temsil eden 61 kg Ozan Toytoğlu Ağır bir sakatlık sonrası geldiği turnuvada Çeyrek Finalde Ankara'yı 8-3, Yarı Finalde İzmir'i 13-1 ve Finalde de Niğde'yi 19-13 yenerek 2.defa Türkiye Şampiyonu oldu.

  2.Gün yarışan diğer sporcumuz Yıldız Kent OO temsil eden 47 kg İdil Zafer ise 1.turda Mersin'i 10-3 yenerken Çeyrek Finalde gruplarda yenildiği İzmir'i 21-1 nakavtla geçti. Yarı Finalde de Ankara'yı 29-7 nakavt eden sporcumuz Finalde de Kastamonu'yu 18-16 yenerek çoktandır hak ettiği Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

  Son gün Yıldız Kent OO temsil eden 59 kg Işıl Zafer Çeyrek Finalde Bartın'ı 8-3, Yarı Finalde Ankara'yı 6-0, finalde de Mersin'i nakavtla geçerek İki yıldır sürdürdüğü Türkiye'deki yenilmezlik serisini devam ettirdi ve 4. Türkiye Şampiyonluğunu kazandı.

  Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uz.Dr.Oğuzhan Tokgöz:"Çok mutluyum, istediğim beklediğim oldu. Çerkezköy'den katılan bir diğer sporcumuz da Şampiyon olunca Tekirdağ olarak 5 de 5 ile Finalleri Birinci sırada tamamladık"

   "Işıl Atina'da 1.olup Avrupa Şampiyonası için kota almıştı. İnşallah diğer sporcularım da bu performanslarını Türkiye Şampiyonasına yansıtır ve Avrupa Şampiyonasına hep beraber gideriz."

   "Bu başarımızı çok çalışarak, bilinçli ve bilimsel çalışarak, her maçtan ders çıkararak, sabırla merdivenleri tek tek çıkarak elde ettik. Madalyayı değil kalıcı başarıyı hedefledik. 1-2 sporcu üzerine yoğunlaşmak yerine takım olmayı seçtik. Bunun sonucu da 5.5 yıllık antrenörlüğümde Kulübümüzün Türkiye Şampiyonu olan Sporcu sayısı 6'ya yükseldi. Tüm kategorilerde 17 Sporcumuz Türkiye Şampiyonaları ve gruplarda Kürsüye çıktı, 8 Sporcumuz ve ben 18 defa Milli olduk. Dünya Şampiyonluğu,Dünya İkinciliği, Avrupa Şampiyonluğu, Avrupa İkinciliği, Avrupa beşinciliği, Balkan Şampiyonluğu, Uluslar arası turnuvalarda 5'i Şampiyonluk toplam 11 derece, 11 Türkiye Şampiyonluğu ve Sayısız Tekirdağ ve Bölge Şampiyonluğu.... Bunların hepsini 50 metrekare salondan Saray'dan çıkardık. İnşallah bu çocuklar yıllarca Bayrağımız dalgalandıracak."