TROYA YAZ ŞENLİKLERİ
AÇIK HAVA TAEKWONDO MARMARA ŞAMPİYONASI

TROYA YAZ ŞENLİKLERİ AÇIK HAVA TAEKWONDO MARMARA ŞAMPİYONASI ÇANAKKALE VALİLİĞİ KARŞISI, KORDON BOYUNDA YAPILDI

 Troya Yaz Şenlikleri Açık Hava Taekwondo Marmara Şampiyonası 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü akşamı Çanakkale Valiliği karşısında Çağlar Kaynak Basket Sahası’nda yapıldı. Şampiyona Festival havasında coşku ile, yoğun bir kalabalık eşliğinde gerçekleşti. Şampiyonanın sonlarına doğru yağmurun etkili olmasından dolayı şampiyonaya katılan sporcuların madalyaları kapalı alanda verildi. Şampiyonaya katılan sporcuların Dünya, Avrupa ve Uluslararası şampiyonalarda dereceler almış sporcular olmaları ile adeta Türkiye şampiyonası havasında geçti. İl temsilcisi Hasan Altunışık şampiyonaya katılımın yüksek olduğunu şampiyona da kalitenin ve yüksek performansın olmasından dolayı izleyenleri heyecanlandırarak onların büyük beğenisini kazandığını belirtti. 

 

Şampiyonanın açık havada ve kordon boyunda organize edilmiş olması futbol maçlarında görmeye alışık olduğumuz seyirci kalabalığını gözler önüne serdi. Festival havasında yoğun bir seyircinin kitlesinin izlediği şampiyonanın sonlarına doğru yağmurun etkili olmasından dolayı bazı maçları bitiremeden şampiyonayı tatil etmek zorunda kaldık. Yağmura rağmen şampiyonaya katılan Antrenör, Sporcu ve velilerin memnuniyetlerini bizimle paylaşması takdire şayandı.

 Altunışık şampiyonanın önemine vurgu yaparak bu şampiyonaya Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Bursa, Eskişehir, Edirne gibi illerin kulüplerinden 97 sporcu mücadele etti. Mükemmel maçlara şahit olduğumuz turnuva da sporcularımızın teknik, taktik, bilgi, beceri ve eksiklerini görme fırsatı bulduk. Ayrıca 27-30 Ağustos tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Taekwondo Şampiyonasına katılacak sporcuları seçmek için düzenlenen Milli Takım Seçme Şampiyonasına katılacak sporcuları belirleme fırsatı bulduk. Çanakkaleli sporcularımız yapılacak Milli Takım Seçme Şampiyonasında iyi dereceler elde edeceği inancındayım ve sporcularımıza güvenimiz tamdır.  Ayrıca bu şampiyonayı kordon boyunda yapmamızın amacı taekwondo sporunu Çanakkale halkımıza tanıtarak taekwondo sporunun kırıcı ve sokak kavgası bir spor olmadığını göstermekti. Bu güzide sporu halkınıza tanıtıp sevdirmek amacındayız. Bunu da gerçekleştirdiğimiz inancındayım. Futbol maçlarında görmeye alışık olduğumuz seyirci kalabalığının yapmış olduğumuz bu şampiyonada gördük. Çanakkale halkımızın beğenisini kazanan bu şampiyona da izleyenler de büyük bir görsel şölen olduğu kanısındaydılar.

       Çanakkale ilimizde sık sık maç yaparak bu sporcularımızı her an maç olacakmış gibi maçlara hazır tutmaktayız. Bu yapmış olduğumuz uygulamanın karşılığını sporcularımızın Türkiye, Avrupa gibi büyük şampiyonalarda derecelerle alıyoruz ve inşallah da almaya devam edeceğiz, bu sebeple doğru yolda ilerlediğimiz kanısındayız. Ben sporcularımızı bu başarılarından dolayı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum. Avrupa şampiyonası elemelerinde de şimdiden başarılar diliyorum.

 

Ayrıca bizlere destek olan Çanakkale taekwondosunun gelişmesi ve başarılı olması için her türlü imkânları sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Aziz Sinan ALP Müdürümüze çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. 

 

                                                                                                     Hasan ALTUNIŞIK 

                                                  Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi

                                                                    Tel: 0286 213 22 77 / 0542 571 69 10