TAEKWON-DO İL TEMSİLCİLİĞİ ÇANAKKALE

ÇANAKKALELİ TAEKWONDOCULAR 2020 YILINA BAŞARILARLA BAŞLADI 

 

 Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2020 yılı Faaliyet Programında yer alan ve 18-23 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara’da yapılmakta olan Gençler Türkiye taekwondo şampiyonasına 72 ilden 2350 sporcu katılarak kıyasıya mücadele verdiler. İlk defa gençler kategorisinde yarışan milli sporcumuz İrem Dinç 42 kg'da Çoğu maçlarını Nakavt olmak kaydıyla  beş maç alarak finale yükseldi. Final maçında sıkletinde çok tecrübeli ve güçlü olan rakibiyle final maçına çıktı. Sporcular ortaya koydukları mükemmel maçlarla salondaki tüm seyircileri ilgisini cezbederek tateminin etrafına toplamayı başardı. Çanakkale’nin başarılı sporcusu İrem ortaya koyduğu mükemmel maçlarla izleyenleri adeta büyüledi. İlk roundda puan üstünlüğünü sağlayan rakibimiz ikinci roundun sonlarına doğru rakibine yedi fark atan sporcumuz İrem Dinç, üçüncü rauntta avantajlı girdi. Maçın sonuna kadar önde götürdüğümüz maçı son saniyede rakibin bir puan öne geçmesiyle maç son buldu. Sporcumuz İrem Türkiye ikincisi olarak Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından 01-05 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Turkish Open Taekwondo şampiyonasına Türkiye taekwondo milli takımı adına yarışma hakkını kazandı. Sporcumuz İrem inşallah mükemmel maçlar çıkararak şanlı bayrağımızı dalgalandıracaktır. 

Ayrıca  şampiyonaya +78 kg'da katılan Milli sporcumuz Doğan Biçici üç Maçını nakavt olmak kaydıyla dört maç alarak yarı final maçında İzmirli rakibine yenilerek Türkiye üçüncüsü oldu ve İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo şampiyonasına katılacak. Çok hırslı ve gayretli maçlar ortaya koyan sporcumuz Doğan Biçici yapılacak olan bu şampiyonada ülkemizi ve Çanakkale'yi en iyi şekilde temsil edeceği inancındayım. 

 Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi, Milli Takım ve Anafartalar Spor Kulübü antrenörü Hasan ALTUNIŞIK, “Sporcularım İrem DİNÇ ve Doğan BİÇİCİ almış olduğu bu büyük başarı, sporcularımızı 01-05 Ocak 2020 tarihleri arasında Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Taekwondo Şampiyonasına katılacaklar. Almış oldukları bu başarı yapılacak olan Uluslararası şampiyona  öncesi büyük bir moral olmuştur.” dedi. Anafartalar spor kulübünün Milli sporcuları İrem ve Doğan daha önce Yıldızlarda Türkiye şampiyonlukları ve üçüncülükleri vardı. Şimdi başarılarına başarı katarak elde etmek daha zor olan Gençlerde başarılı olmak gerçekten çok zor sporcularımız zoru başararak büyük bir başarıya imza attılar.

 

 

 Anafartalar Spor Kulübü olarak bu şampiyonaya üç sporcuyla katıldık üç sporcumuzun ikisinin böylesi büyük bir başarıya imza atması takdire şayandır.

 Taekwondo il temsilcisi Altunışık sözlerine şöyle devam etti: “ Çanakkale taekwondosunun gelişmesi ve başarılı olması için elimizden gelen tüm imkânları seferber ettik. Bu şampiyonaya günde çift idman yaparak hazırlandık. Bu sporun temeli olan yıldız ve genç sporcularımız, yarınların Dünya ve Olimpiyat şampiyonları olma aşamasında gayret gösterecekler. Bende il temsilcisi olarak onlara daha iyi bir ortam sunmak ve onların daha iyi spor yapabilmeleri için yetkili kişi ve kuruluşlarla irtibat halinde olacağım. Ben sporcularımı kutluyor daha büyük başarılar elde edeceğin inancındayım.

 Ayrıca bizlerin yanında olan her zaman Taekwondo sporuna ve sporcularına destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan ALP müdürümüze çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum