orta1.jpg (7866 bytes)

orta2.jpg (8108 bytes)

Orta seviye Blok

Bu teknikleri ne kadarda anlatsak olmaz.Pratikte hocanıza danışın ve uygulamalı yapın..
A.  Blok yapan kol vucudun ön tarafında dirsğide 90 derece açı yapacak şekilde durur.Yumruk sıkılıdır .Yumruğun iç kısmı yüze bakar. Ön kol dediğimiz kısım üst dudakla solar pleksus (Göğüs Kafesi) arasını örter.Yani korumaya alır.
B.  Diğer kolun vucudu dirsek geride ,yumruk sıkılı,acuç içi yukarı bakar biçimde  ve vucudun yanına yapışık biçimde yer alır.Çok düzgün ve biçimli durmalı vucudun merkez noktasında olmalıdır.Çünki direk bir hatta karşıya en hızlı şekilde yumruk atılacağı için bu konuma hazır olmalıdır.Çünki buradan çıkacak sert bir yumruk,yaptığınız bloku sonuçlandıracak bir atak olacaktır..Bu yumruk etkili olmassa bloğun bir değeri kalmaz.
C.  Ayaklar arasındaki mesafe kolların dirsekleri arasındaki mesafe kadar olmalı.Ayaklar vucuddan fazla açılmamalı veya aksine çok dar tutulmamalıdır.Çünki vucudun dengesi bozulur.

ortaa.jpg (20054 bytes)

Sendeleme olıuşur..Sol ayak adımını yaparken sol kol aynı anda bloğu yapmalı sağ kol yumruk vurmaya hazır olmalıdr.Bu hareket hızlı ve seri yapılmalıdır.Aksi halde rakibe avantaj verilir.

ortab.jpg (19024 bytes)

A.  Blok yapan kol aynı hatta yönü bozulmadan solar pleksustan geriye doğru çekilir.(Resimde a konumuna bakınız).Yine ön kol(Yumrukla dirsek arası) üst dudakla solar pleksus arasında ki saha da olmalıdır.Vucududun yanı blok yapan kol hareketinin sonlanma noktasıdır. Bu hareket yapıldıktan hemen sonra sağ koldan yumruk orta seviyeye çok etkili çıkarılır.Bu esnada sağ önkol dyarım dönme hareketi yaparak yumruk tam şeklini alır.Rakibin göğüs ortasına ,yada dudak seviyesine yumruk çıkarılır.
B.  Her iki omuz çok gönyeli ,düzgün bir şekilde bir hizada olur.Yani vucut rakibe karşı düzgün durur.Omuzun biri önde .biri arkada olmaz.Yumruk vucudun yukardan aşağıya simetri eksesine çıkarılır.Yani tam merkesi olmalıdır.

C.  Sağ yumruk çıkarıldıkta sonra geriye çarpma hareketide yaptırılır.Bu o esnada arkadan sarılmalara karşı alınacak bir önlem olur.Yani yumruk vurulunca çok sürhatli bir şekilde ilk konumundan birazriye dirsek vuruşu yapar şekilde alınır.Yan resmi inceletyin.Tabi resimle izah olmaz .hocanıza danışın ve pratiğini yapın.
D.  Ayaklar arasındaki mesafe yine kolların dirsekleri arasındaki mesafe kadar olmalı.Ayaklar vucuddan fazla açılmamalı veya aksine çok dar tutulmamalıdır.Çünki vucudun dengesi bozulur. Sendeleme olıuşur..Sol ayak adımını yaparken sol kol aynı anda bloğu yapmalı sağ kol yumruk vurmaya hazır olmalıdr.Bu hareket hızlı ve seri yapılmalıdır.Aksi halde rakibe avantaj verilir.