Aşağı seviye blok

Bu blok aşağı seviyeye gelen yumruk ve tekmelere karşı savunma için yapılırken.geriden sarılan ikinci bir rakibe karşıda bir takım tedbirler getiren blok çeşitidir.Omuzlar kollar ayaklar ve kalçanın kombine bir karekatidir.
A. Yumruk karşıt omuz üzerinden sert ve etkili bir şekilde defans hareketine başlar .Bu başlangıçta arkadan yapılacak bir sarılma ve saldırı ihtimaline karşıda yumruk sert bir şekilde geri uzatılır.(Önden gelecek tekmeye savunma yaparken arkadan sarılan rakibi berteraf etmek için)
B. karşıt kol düzgün bir şekilde kasık bölgesini rakipten  gelecek sert tekmeye karşı örter .  Aynı zamanda bloğun dengeli ve düzgün yapılmasını sağlar.resimde görüldüğü üzere sol kol sağ kolun üzerinden paralel bir şekilde kayacak ve ön ayak üzerine gelecektir.
C & D Blok omuzdan başlayıp sol ön ayak üzerinde bitecektir.Bu arada başlangıçta öndeki ayağın dizi hafifçe ice dönüktür. Diz üzerine çok baskı yapmaya ve yüklemeye gerek yoktur.asıl amaç kolla yapılan bloktur.Ön ayak hafif parmak uçlarındadır

asagi.jpg (18449 bytes)

E.  Bu hareketler asnasındada kalça hafif bir şekilde geri dönüş hareketi yapar.Yani yandaki resimde sol kolla birlikte kalça zıt istikametler yönelir.kalçanın bu hareketi bloğun güçlü ve dengeli olmasını sağlar.
Buraya kadar anlatılanlara göre.Bu blok hareketi.her iki kolun.ayakların ve kalçanın kombine bir hareketidir.

asagi1.jpg (18825 bytes)

A. sağ kol dirseği geri çekilir .Yumruk sıkılı vaziyette sert olarak geriye dirsek vuruşu yapılır.Bu yine arkadan sarılacak rakibe karşı vuruş hareketidir.
B. Omuzlar tam olarak ön tarafa döndürülür.
C. Blok yapacak olan sol kol omuzdan aşağı doğru çekilir ve bu blok sol diz üzerinde sonlandırılır.yandaki resime bakarsanız. sol kol bloğu ters omuz  üzerinden başladı ve sol ayağın dizi üzerinde sonlandı.
D. bu anda diz tamamen öne doğru bakar.yani başlanguçta hafif içeri olan diz düzleşir. Dizin ayaktan geride olmasına dikkat edin.Eğer sol bacağın dizi ,ssol ayaktan ileri diderse bacağa aşırı yükleme olur ki deengeyi ve bloğun gücünü aksatır.
E. Bu arada ayak tabanı tamamen yere basar.
F. Ayaklar arasındaki mesafe omuzlar hizasını aşmayacak şekilde olmalıdır.Eğer bu genişlik omuzlar arası genişliği aşarsa denge bozulur.Gelen tekme karşışında blok yapılsa bile vucut yana doğru yıkılır.

G. Arka ayak ön ayağa göre 45 derece bir açıyla durur.
H. Arka ayak tam hareket etmez yanlız basit bir şekilde düzelme hareketi yapar.